Berekalji halászlé vegyes halból
Hozzávalók:
- 2-3 kg vegyes hal (ponty, csuka, kárász, stb.)
- 4-5 db közepes vöröshagyma
- 2-2 paradicsom és paprika (vagy lecsó)
- 3-4 evőkanál édes pirospaprika
- 6 db halászlékocka
- Só, erős pista, szükség esetén halászlé sűrítmény
Elkészítés:
A megtisztított és kibelezett halakat darabokra vágjuk. A legszebb szeleteket besózzuk, félretesszük a hűtőbe a belsőségekkel együtt. A többi haldarabot a fejjel, farokkal, uszonyokkal fazékba tesszük, hideg vízzel felöntjük, felforraljuk. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot , paprikát és a hagymát. Főzzük körülbelül 2-3 órán át, amíg a halat könnyen elválasztjuk a csontoktól. Ez után a megfőtt haldarabokat szálkázzuk ki vagy paszírozzuk le. Tegyük bele a halászlé kockát, a pirospaprikát és Erős Pistával állítsuk be az erősséget. Vízzel hígítsuk a kívánt sűrűség eléréséig. (A sűrűséget fokozhatjuk halászlé sűrítmény hozzáadásával is.) Forraljuk fel, tegyük bele az előzőleg félretett halszeleteket, ikrát, haltejet és főzzük készre.
JÓ ÉTVÁGYAT!